Instructies Recept
Neem de tijd voor een goed gestoofd konijn
- Maak de worteltjes schoon en snijd in plakjes.
- Snipper de ui.
- Ontvel de tomaten en snijd in stukjes.
- Snij het konijn in stukken en bestrooi met zout en peper.
- Bak het konijn in hete boter rondom lichtbruin.
- Voeg de worteltjes en gesnipper ui toe, en bak ze een paar minuten mee.
- Voeg de wijn, water, laurierbladeren en tomatenstukjes toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Als het kookt, gas lager zetten en afdekken met een deksel. Laat twee uur stoven.
- Als de stukken konijn gaar zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm op een schaal.
- Kook het stoofvocht voor de helft in.
- Haal de laurierbladeren uit het vocht en voeg de peterselie toe.
- Bind het vocht met een mengesel van de maizena en koffieroom.
- Giet een klein gedeelte van de saus over het konijn en dien de rest los op.
Ingrediënten Recept
Dit recept is voor 4 persone
1 tam konijn
2 uien
2 tomaten
3 worteltjes
75 gram boter
2 deciliter water
4 deciliter droge witte wijn
1 deciliter koffieroom
2 laurierbladeren
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepels maïzena
peper en zout