Kerstrecept - Konijn (gestoofd)


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (2)
FolderBrunch (1)
FolderVoorgerechten (1)
FolderAmuse (1)
FolderSoep (1)
FolderDiner (6)
FolderNagerechten (3)
FolderMenu (0)
FolderTaart (3)
FolderHapjes (2)

Kerstrecepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Konijn (gestoofd)

Kerstrecepten Konijn (gestoofd)

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Kerst
Waardering: 3 sterren


Instructies Recept


Neem de tijd voor een goed gestoofd konijn



- Maak de worteltjes schoon en snijd in plakjes.

- Snipper de ui.

- Ontvel de tomaten en snijd in stukjes.

- Snij het konijn in stukken en bestrooi met zout en peper.

- Bak het konijn in hete boter rondom lichtbruin.

- Voeg de worteltjes en gesnipper ui toe, en bak ze een paar minuten mee.

- Voeg de wijn, water, laurierbladeren en tomatenstukjes toe.

- Breng het geheel aan de kook.

- Als het kookt, gas lager zetten en afdekken met een deksel. Laat twee uur stoven.

- Als de stukken konijn gaar zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm op een schaal.

- Kook het stoofvocht voor de helft in.

- Haal de laurierbladeren uit het vocht en voeg de peterselie toe.

- Bind het vocht met een mengesel van de maizena en koffieroom.

- Giet een klein gedeelte van de saus over het konijn en dien de rest los op.

Ingrediënten Recept
Dit recept is voor 4 persone



1 tam konijn

2 uien

2 tomaten

3 worteltjes

75 gram boter

2 deciliter water

4 deciliter droge witte wijn

1 deciliter koffieroom

2 laurierbladeren

2 eetlepels gehakte peterselie

1 eetlepels maïzena

peper en zout

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.